2011. február 27., vasárnap

Hagymakarikák

Egyszerüen imádom.Egyszerü,gyors,egészségtelen,pont így szeretem.
Hozzávalók :
- 1 fej hagyma
- liszt
- tojás
- zsemlyemorzsa
- olaj,só

Elkészítés :
A hagymánkat megpucoljuk és tetszés szerinti vastagságú karikákra vágjuk.Lisztben,tojásban és zsemlyemorzsában panírozva forró olajban kisütjük.Szalvétára szedjük ki ami felissza a felesleges olajat,majd sózzuk,és már tálalhatjuk is.

2011. február 19., szombat

A reggeli

Nagyon fontos része a táplálkozásnak,és így hétvégén mikor össze jön a család akkor egy nagyon jó kis hangulatos,meghitt reggeli lesz belöle.A mai reggeli menüre csupa finomságot és egészségtelen dolgot dobtam össze,de kit is érdekel ez ilyenkor ;-) Fénykép sajnos nem készült,mivel az igazat megvallva eszembe sem jutott,másrészröl meg nem is nagyon lett volna idöm - mindenki farkaséhesen ébredt és rögtön neki is ugrott az asztalnak.Minden elfogyott aminek én személy szerint nagyon örülök,mivel kevés az ilyen alkalom.
A menü :
Sajtos meleg szendvics
Sült virsli hagymás rántottával
Mustár,ketchup
Kifli,szlovák száraz szalámival
Mákos kifli,friss vajjal,méz
Citromos víz
Naramcslé
Tea erdei gyümölcsökböl
A virsli nem valamiféle mü,lisztes,mühélyú ócskaság hanem eredeti,húsos,valódi bélbe töltött helyi termék.

2011. február 16., szerda

Gyümölcs kosár

Ahogy már a múltban irtam a pozsonyi korzón található Pálffy palotában tartott akciónkról,hát ez is az egyik találmányunk a hideg büféröl :-)

Hozzávalók :
- Nagyon sok friss,egészséges gyümölcs (mi körtét,szölöt,epret,almát,kivit,narancsot használtunk)
- 1drb citrom
- síma liszt
- 2drb tojás
- víz
- olivaolaj
- só

Elkészítés :
A sok friss gyümölcsöt megmossuk,szárazra töröljük és tetszés szerinti darabokra vágjuk,és díszítöelemeket készítünk belöle.A citromunk levét ráfacsarjuk és egy tálban összekeverjük a gyümölcsökkel.Ez majd meggátolja hogy a gyümölcsünk megbarnuljon.
A lisztet,tojást,vizet.sót,olajat összekeverjük és tésztát gyúrunk belöle.Egy kis darabból díszítöelemeket készítünk és a tésztánkat kisodorva egy antikór tál külsö felére igazítjuk,ráhejezzük a kis díszítéseket majd lekenjük egy tojássárgájával.Egy kissebb darab tésztából szegélyt készítünk és persze ezt is lekenjük tojással.
Elömelegített sütöben sütjük 180 fokon amig megfelelö nem lesz.Aki jártas a konyhában annak nem gond akár ránézéssel is megállapítani hogy mikor lehet kikapni a sütöböl.
Hagyjuk kihülni úgy ahogy kivettük a sütöböl majd megfordítjuk a tálat,és kivesszük az antikór tálat a tésztatálunkból.Megtöltjük a gyümölccsel és tálaljuk.