A mai ebéd...még ha nem is vagyok oda az ilyen csontos halakért...
Hozzávalók :
- 1 ponty
- 500g krumpli
- 1csokor újhagyma (esetünkben vöröshagyma)
- 150g tejszín
- 20g vaj
- 1tk örölt édes paprika
- só,zsiradék a tepsore
Elkészítés :
A pontyunkról filéket vágunk majd a porciókat besózzuk.Ez után a krumplit megmossuk,megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk,ugyan így teszünk a hagymával is.Közben a sütöt elömelegítjük 220 fokra és a tepsinket kikenjük a zsiradékkal.A tepsi alját megszórjuk a hagymánk felével,szétrakjuk rajta a felkarikázott krumplit és sózzuk majd megszórjuk a paprikával.Ráöntjük a tejszínt és jöhet a ponty.Ezekre ráhelyezzük a porciózott,sózott pontyot,megszórjuk a maradék hagymával és szétosztjuk rajta a vajat is.
60 percik sütjük.
Én imádom a pontyot, így ez is egy remek étel
VálaszTörlés