2011. március 11., péntek
Jókai bableves
Hozzávalók :
- 2drb hagyma
- 2drb foghagyma
- 4drb répa
- 3drb petrezselyem
- 1/2 zeller (ha kicsi akkor az egész)
- 500g tarkabab (szárított)
- örölt pirospaprika
- 3drb kolbász
- 500g füstölt hús
- olaj,babérlevél,só,bors
Elkészítés :
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és amikor karamelizálódott,akkor félre húzzuk a tüzhelyröl,megszórjuk pirospaprikával amit elkeverünk és felöntjük egy kevés vízzel.Vissza forraljuk zsírjára,és ekkor felöntjük a babbal amit már elözö este beáztattunk,és ügyeltünk arra hogy mindig a megfelelö mennyiségü víz legyen rajta.Sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a babérlevelet és amíg föll addig felkockázzuk a zöldségünket,kockára vágjuk a füstölt húst is.A kolbászt félbevágjuk és így vágjuk apróra,majd ezt mindet hozzáadjuk a babhoz.Felöntjük kellö mennyiségü vízzel és fözzük amíg a bab puha nem lesz.Nem nagyon látszik,de ebben a verzióban un. csipedö is van ami tulajdon képpen tészta - liszt,só és egy tojás.Ezt a tésztát pár perccel azelött csipedjük bele hogy kikapcsolnánk a tüzhelyet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom!!!
VálaszTörlésNagyon finom :)
VálaszTörlésNálad és nálam is bab