Hozzávalók :
- 600g örölt disznó hús
- 3fej vörös hagyma
- 2gerezd fokhagyma
- só,bors
- örölt piros paprika
- síma liszt
- vaj
- szerecsendió
- lasagne tészta (most nem friss)
- oregáno,bazsalikom,babérlevél
- 3 szelet szalonna
- 3 közepes nagyságú sárgarépa
- 5kanál paradicsompüré
- 200g sajt
- száraz vörösbor
Elkészítés :
Vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,fokhagymát,felkockázott szalonnát és a finomra reszelt répát.Ha megpirult akkor hozzáadjuk a húst,és sózva,borsozva,babérlevéllel megpiritjuk.Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét,örölt paprikát majd felöntjük vörösborral és egy kevés száraz vörösborral.Míg föl elkészítjük a besamelünket - vajon megpiritjuk a megfelelö mennyiségü símalisztet,sózzuk,borsozzuk és megszórjuk szerecsendió reszelékkel majd szükség szerint felöntjük tejjel és átforraljuk.Ezek után sósvízben kifözzük a lasagne lapokat és kivajazott,kiszórt tüzálló tálba rétegezzük - lasagne,ragu,besamel sorrendben és a tálunk nagyságától függöen 3-4 rétegben ismételjük ezt a folyamatot.Minden réteget megszórunk reszelt sajttal.Az utolsó,felsö réteget besamellel kenjük meg és megszórjuk szintén sajttal.
Elömelegített sütöben 190 fokon 40 percig sütjük.Tálalás elött hagyjuk kissé kihülni,hogy összeálljon.
Nagyon guszta és nagyon finom, mi nagyon szeretjük.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlés