2011. március 27., vasárnap

Lasagne

Hozzávalók :
- 600g örölt disznó hús
- 3fej vörös hagyma
- 2gerezd fokhagyma
- só,bors
- örölt piros paprika
- síma liszt
- vaj
- szerecsendió
- lasagne tészta (most nem friss)
- oregáno,bazsalikom,babérlevél
- 3 szelet szalonna
- 3 közepes nagyságú sárgarépa
- 5kanál paradicsompüré
- 200g sajt
- száraz vörösbor

Elkészítés :
Vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,fokhagymát,felkockázott szalonnát és a finomra reszelt répát.Ha megpirult akkor hozzáadjuk a húst,és sózva,borsozva,babérlevéllel megpiritjuk.Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét,örölt paprikát majd felöntjük vörösborral és egy kevés száraz vörösborral.Míg föl elkészítjük a besamelünket - vajon megpiritjuk a megfelelö mennyiségü símalisztet,sózzuk,borsozzuk és megszórjuk szerecsendió reszelékkel majd szükség szerint felöntjük tejjel és átforraljuk.Ezek után sósvízben kifözzük a lasagne lapokat és kivajazott,kiszórt tüzálló tálba rétegezzük - lasagne,ragu,besamel sorrendben és a tálunk nagyságától függöen 3-4 rétegben ismételjük ezt a folyamatot.Minden réteget megszórunk reszelt sajttal.Az utolsó,felsö réteget besamellel kenjük meg és megszórjuk szintén sajttal.
Elömelegített sütöben 190 fokon 40 percig sütjük.Tálalás elött hagyjuk kissé kihülni,hogy összeálljon.

2 megjegyzés: