2013. május 16., csütörtök

Töltött paprika



Hozzávalók :
Darált sertés comb
Tojás
Örölt paprika
Rizs
Hagyma,fokhagyma
Paprika
Só,örölt bors
Olaj
Paradicsom püré
Alaplé
Cukor
Szegfübors
Babérlevél

Elkészítés :
Összekeverjük a húst,tojást,örölt paprikát,rizst,apróra vágott hagymát,összetört fokhagymát,sót és örölt borsot.Alaposan eldolgozzuk majd lefedve,hidegen állni hagyjuk.Ezalatt forró olajon megpirítjuk a paradicsompürénket amit felöntünk alaplével és hozzá adjuk a cukrot,babérlevelet esetleg szegfüszeget,szegfüborsot - ezeket egy teaszüröbe tehetjük vagy gézbe csomagolhatjuk és így késöbb elkerülhetjük hogy a tányérunkba kerül és esetleg ráharapunk vagy hogy a végén lehalásszuk a füszereket.
Fogjuk a paprikánkat,kicsumázzuk és megtöltögetjük a beízesített hússal.Ezt nem mindenki szereti,úgy hogy még ez mellett golyókat is formázunk és bele rakjuk a paradicsom mártásba.Két órányi fözéssel ( persze a paprikák és a golyók nagyságától függöen ) puhára fözzük és egyúttal a mártást is ezzel redukáljuk ami így sürübb lesz és nem kell mesterségesen sürítgetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése