2010. szeptember 6., hétfő

A kezdet

Sziasztok!
Eljött az ideje egy gasztronomiai blog létrehozására a részemröl (egy leszek a sok közül)...ám igyekszem majd megfüszerezni silány gasztronómiai bejegyzéseimet a mindennapi élet örömeiröl és kevésbé érdekes már már unalmas,dolgos (munkás) hétköznapjairól szóló információkkal.

Igyekezni fogok megismertetni veletek a szlovák konyha tipikus ám szegénykés specialitásait,nemzeti ételeit (ha még nem említettem volna - ezek az oldalak egy szlovákiai magyar szakács bejegyzései).Megjártam pár hotel és étterem konyháját a szlovák fövárosban Pozsonyban,amiröl majd beszámolok e blog egynéhány oldalán.

(Kérem elnézni a hosszú "ö" - rövid "ö" ként való ábrázolását,a szlovák billentyüzet hibája - ugyanez a helyzet a hosszú "ü" esetében is)

1 megjegyzés:

  1. Szintén a billentyűzettel vagyok bajban... Már gondoltam rá,hogy veszek egy magyar klaviatúrát, de azon meg nem tudok ilyen gyorsan írni, ugyanis a gyors- és gépírást szlovákul tanultam, azokra a betűkre állnak rá automatikusan az ujjaim...

    Nem tudom, neked hogy van, nálam így:
    ö = alt0246
    ő = alt0245
    ü = alt0252
    ű = alt0251

    Esetleg próbáld ki,ha gondolod. :)

    VálaszTörlés