A recept négy porcióra szól :
Hozzávalók :
- 1 bagett vagy kenyér
- 200g fehér spárga
- 200g zöld spárga
- tárkony
- 250g rukkola
- 3ek oliva olaj
- 1ek balzsam ecet
- só,bors
- 20g vaj
- 200g pármai sonka (szeletekben)
Elkészítés:
A bagettet 4 vékony szeletre vágni hosszában,kört alakítumk ki belölük és száraz helyen tároljuk.
A fehér spárgát egészen megpucoljuk,a zöldet csak megmossuk és a végüket 1-2cm magasságban levágjuk,majd éles kés segítségével hosszabb szeletekre vágjuk.
Az tárkonyt megmossuk,megszárítjuk és össze vágjuk.A rukkolát úgyszintén megmossuk és megszárítjuk,majd oliva olajból,balzsam ecetböl,sóból és borsból öntetet készítünk amit a rukkolához adunk és áttkeverjük.
Serpenyöben megolvasztjuk a vajat és megsütjük benne a spárga szeleteket (amíg szint nem kapnak).Sózzuk,borsozzuk majd hozzá adjuk az apróra metélt tárkonyt.
A bagett gyürüt a tányérunk közepére helyezzük és megtöltjük a közepét a rukkola salátánkkal,amin elrendezzük a spárgát is.A pármai sonkával fejezzük be,amit ízlés szerint helyezünk a tányérunkra.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése