2013. március 6., szerda
Pizza! vagy lepény?
Hát azt döntse el mindenki maga...ím a recept :-)
Hozzávalók :
Síma liszt
Oliva olaj
Élesztö
Víz,só és egy csipet cukor - ezek volnának a tészta hozzávalói.
Oliva olaj
Fokhagyma
Hámozott paradicsom konzerv
Vörös hagyma
Cukor
Vörös borecet
Só,bors és oregánó - ezek volnának az alapmártás ( sugo ) hozzávalói.
Paradicsom
Cukkini
Szalonna
Vörös hagyma
Kemény sajt
Tojás
Száraz szalámi
Sonka és só - ezek volnának a felét hozzávalói,de ez igazán attól függ,hogy ki mit szeret.
Elkésźítés :
Egy tálba áttszitáljuk a lisztet,hozzákeverünk egy csipet sót majd a közepébe egy mélyedést csinálunk amibe belemorzsoljuk az élesztöt,hozzáadjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos vízzel.Hagyjuk hogy feljöjjön a kovász.Ezek után hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet és eldolgozzuk amig egy rugalmas,síma tésztát kapunk.Hagyjuk kelni - letakarva.
Edényben,felforrósított oliva olajon lassan sütjük az apróra vágott hagymát,majd hozzá öntjük a paradicsomot és hagyjuk föni 20 percen átt.Ezt követöen az egészet széttmixeljük , lepaszírozzuk,sózzuk,borsozzuk megízesítjük cukorral és ecettel,majd visszafözzük míg egy sürü mártást nem kapunk.
A tésztánk megkelt úgy hogy az ügyesebbek kihúzhatják dobállással a többiek pedig sima sodrófával kinyújthatják tetszöleges formára ( tepsitöl függöen ).Megenjük az alapmártással és jöhet a tetszöleges feltét,ami tényleg külömbözö lehet.
Az enyémet a fenti sorkban felsorolt alapanyagok díszítették és egészítették ki.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése