2013. március 29., péntek

Rántott tökehal krumplisalátával


Nem nagy dolog de még is.Én személy szerint nagyon kedvelem - minden rántott ételt egyenesen imádok - mégha sokszor azt a véleményt is hallottam hogy pár embernél a rántott hús az nem rendes étel,hogy az az utolsó amit készítenének maguknak ( itt föleg kollégákra,szakácsokra gondolok ). Mindegy,én IMÁDOM és ezen senki és semmi nem fog változtatni.
Igaz hogy a húsvéti ünnepek folyamatban vannak de ez most nem egy tipikus húsvéti "menü" ahogy azt más blogoknál láthatjátok.

Hozzávalók :
Tökehal
Síme liszt
Zsemle morzsa
Tojás
Só,bors,olaj
Burgonya
Víz,cukor,ecet
Vöröshagyma

Elkészítés :
A halat sózzuk,borsozzuk majd megforgatjuk a lisztben,megmártjuk a felvert toásban és a zyemlyemorzsában megforgatva egy tányérra helyezzük.
Elötte fel tettük föni a krumplinkat ( hélyában ) sós vízben,majd ha elhült akkorr megpucoljuk és egy tálba felkarikázzuk.Mindezek mellett megtisztítottuk,felaprítottuk a hagymánkat és sózott,borsozott vízben megföztük amíg meg nem puhul.Ha kihült akkor hozzá adjuk az ecetet,cukrot és még sót szükség szerint,majd ráöntjük a felkarikázott krumplira.
A halat forró olajban aranybarnára sütjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése