2013. március 14., csütörtök
Sült oldalas
Hozzávalók :
Oldalas (sertés)
Vörös hagyma
Répa
Petrezselyem
Fokhagyma
Burgony
Petrezselyem zöldje
Vaj
Só,bors,kömény mag,víz
Elkészítés :
Egy tepsibe belehelyezzük a húst amit elötte megsóztunk,borsoztunk és megszórtuk köménymaggal,hozzá adjuk a megtisztított és felkockázott zöldséget,hagymát,fohagymát.Felöntjük vízzel lefedjük és 170 fokon elömelegített sütöben 1,5 órán átt sütjük majd levesszük a fedöt és még vagy 40 percig sütjük 185 fokon ( természetesen a hús nagyságától függ a sütés idötartama ) , szügség szerint locsolgatjuk,forgatjuk és öntjük fel vízzel.
Ha már megsült a húsunk akkor a zöldséget kikanalazzuk egy edénybe,hozzáadjuk a kisült zsír és víz keverékét is,és szét mixeljük,majd szükség szerint felöntjük alaplével és utánna ízesítünk.
A burgonyát megfözzük,meghámozzuk majd felkockázzuk,bekeverjük az össze metélt petrezselyem zölddel,felkockázott vajat dobunk rá és betesszuk a sütöbe melegedni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése