2011. február 16., szerda

Gyümölcs kosár

Ahogy már a múltban irtam a pozsonyi korzón található Pálffy palotában tartott akciónkról,hát ez is az egyik találmányunk a hideg büféröl :-)

Hozzávalók :
- Nagyon sok friss,egészséges gyümölcs (mi körtét,szölöt,epret,almát,kivit,narancsot használtunk)
- 1drb citrom
- síma liszt
- 2drb tojás
- víz
- olivaolaj
- só

Elkészítés :
A sok friss gyümölcsöt megmossuk,szárazra töröljük és tetszés szerinti darabokra vágjuk,és díszítöelemeket készítünk belöle.A citromunk levét ráfacsarjuk és egy tálban összekeverjük a gyümölcsökkel.Ez majd meggátolja hogy a gyümölcsünk megbarnuljon.
A lisztet,tojást,vizet.sót,olajat összekeverjük és tésztát gyúrunk belöle.Egy kis darabból díszítöelemeket készítünk és a tésztánkat kisodorva egy antikór tál külsö felére igazítjuk,ráhejezzük a kis díszítéseket majd lekenjük egy tojássárgájával.Egy kissebb darab tésztából szegélyt készítünk és persze ezt is lekenjük tojással.
Elömelegített sütöben sütjük 180 fokon amig megfelelö nem lesz.Aki jártas a konyhában annak nem gond akár ránézéssel is megállapítani hogy mikor lehet kikapni a sütöböl.
Hagyjuk kihülni úgy ahogy kivettük a sütöböl majd megfordítjuk a tálat,és kivesszük az antikór tálat a tésztatálunkból.Megtöltjük a gyümölccsel és tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Most vettem észre ezt a gyönyörűséget!Nagyon kreatív!Úgy megkívántam a gyümölcsöket!:-)

    VálaszTörlés