2011. szeptember 23., péntek

Házi készítésü papardelle,vörösboros kacsa raguval


Ez egyszerü és gyors recept,amit éppen a hütöszekrényben fellelhetö dolgokból dobtam össze.
Hozzávalók :
- kacsamell
- mogyoróhagyma
- fokhagyma
- só,örölt bors,kevés szójaszósz
- vörösbor
- méz
- narancs leve és héja
- zöld paprika
- liszt
- tojás
- víz (ha szükséges)

Elkészítés :
A lisztböl,tojásból és sóból tésztát készíttünk,amit vékonyra sodrunk,széllesre vágjuk és sós,lobogó vízben kifözzük.
A kacsamellet sózzuk,borsozzuk majt elömelegített serpenyöben hirtelen lesütjük mind két oldalról pár percig (börös oldalát elöször),majd 180 fokra elömelegített sütöben 9 percig sütjük és ezt követöen kivesszük és letakarva állni hadjuk.
Felmetéljük a mogyoróhagymánkat,fokhagymát és megpirítjuk a kacsa zsírján,majd hozzá dobjuk a csíkokra vágott paprikát és ha megpuhult akkor a vörösbort amit leredukállunk,mézzel sürítünk majd a végén atfözzük a hozzáadott szója szósszal és narancslével,héjreszelékkel.
A tésztát tányérra tálaljuk és megrakjuk a ragunkal - mártásunkkal.
Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése