2012. február 26., vasárnap

Sült fürj krumplipürével,almás csatnival és édes savanyú francia mártással


Hozzávalók :
- fürj (ki mennyit eszik meg)
- vaj
- rozmaring
- kakukkfü
"Leveshez":
- répa
- petrezselyem
- hagyma
- fokhagyma
- kel
- babérlevél
- egész bors
- szegfü bors
- só
- méz
- szója szósz
- almaecet
- kakukkfü
- rozmaring
Mártáshoz:
- dijoni mustár
- durvára örölt mustármag "mustár"
- méz
- almaecet
- dióolaj
- csipet só
- snidling
Almás csatni:
- alma
- méz
- almaecet
- só,örölt bors
- újhagyma
- koriander mag
Köret:
- burgonya
- só
- olaj

Elkészítés :
A leveshezvalókat összevágjuk és a többi hozzavalóval feltesszük föni.Ha felforrt a levesünk akkor elzárjuk alatta a gázt és bele helyezzük a fürjeket - lefedjük és hagyjuk állni 30 percen átt.
Ezalatt az idö alatt a mártáshoz való alapanyagokat mind összekeverjük a snidlinget felapritjuk és hozzáadjuk a mártáshoz.
A csatnihoz meghámozzuk majd felkockázzuk az almát és citromos vízbe rakjuk hogy meg ne barnuljon.Felvágjuk az újhagymát is.A maradék alapanyagokat feltesszük egy serpenyöben és redukciót készítünk belöle,majd hozzá adjuk az almát és a hagymát valamint az összetört koriander magokat.Ha az almánk már megpuhult akkor félrerakjuk.
A fürjeket kivesszük a levesböl egy tepsibe,megkenjük vajjal,megszórjuk a kakukkfüvel és a rozmaringal majd egy elömelegített sütöben megsütjük,grillezük és közben az olvadt vajjal locsolgatjuk.
Köretnek tálalhatunk olajban sült krumpli karikákat,melyeket közvetlenül tálalás elött sózunk.
Próbáljátok ki,nagyon finom étel - igaz egy kicsit sok alapanyag kell hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése