2013. április 12., péntek

A lángos


Hozzávalók :
Félsíma liszt
Tojás
Élesztö
Tej
Olaj
Kristálycukor
Só,fokhagyma

Elkészítés :
A lisztet áttszitáljuk egy tálba,mélyedést csinálunk a közepébe ahová bele ütjük a tojást és megsózzuk.Mindezek elött felmelegítettük a tejet amibe belemorzsoltuk az élesztöt és megszórtuk cukorral hogy feljöjjön.Ha kész a kovász akkor hozzáadjuk a liszthez és kicsinyenként tejet,olajat locsolgatva hozzá eldolgozzuk míg egy síma felületü kicsit lágyabb tésztát nem kapunk,amit hagyunk meleg helyen megkelni kb. egy órán keresztül.Mindezek utánn felosztjuk ökölnyi nagyságú részekre és még kelni hagyjuk úgy 15-20 percet.Ekkor már egy edényben tüzforrora hevített olajban kisütjük a lángosokat amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.
Ha kivettük az olajból sózzuk,megtisztított fokhagymával dörzsöljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése