2013. május 30., csütörtök

Vörösboros sertés tarja



Hozzávalók :
Sertés tarja
Répa
Petrezselyem
Erdei gombák
Szalonna
Hagyma
Fokhagyma
Vörösbor
Só,bors,babér levél,szegfübors
Olaj
Burgonya
Tej
Vaj
Petrezselyem zöld
Római saláta

Elkészítés :
A húst tetszöleges darabokra vágjuk - ebben az esetben 170g.Sózzuk,borsozzuk majd a felhevített olajon hirtelen megsütjük minden oldalról.Ezek után kivesszük a húsokat és a helyükre beleszórjuk a megtisztított és apróra vágott zöldséget,hagymát,fokhagymát,gombákat,szalonnát,babérlevelet,szegfüborsot és miután megpirultak,felöntjük jó másfél üveg vörösborral.Vissza helyezzük a husokat,szükség szerint felöntjük alaplével,lefedjük és 170 fokon 2 órán átt sütöben pároljuk.30 perccel a vége elött levesszük a födelét és sütjük míg le nem jár az idö.
A püréhez a burgonyát meghámozzuk,felkockázzuk és sós vízben teljesen puhára fözzük.Ezután leszürjük,össze törjük,majd vajat kockázunk bele amit eldolgozunk és utánna sózzuk szükség szerint és tejet eldolgozva benne megkapjuk a szükséges állagot - ki hogyan szereti.

1 megjegyzés: