2013. december 20., péntek

A krafli




Hozzávalók :
300g rétesliszt
300g háj

700g rétesliszt
2drb tojás
1tk   kristály cukor
1tk   ecet
1/2tk szódabikarbóna
só,tej,lekvár

Elkészítés :
Egytálban össze keverjük a lisztet és a hájt amíg össze nem áll gyúrható tésztává .
Egy másik tálban összekeverjük a maradék alapanyagokat - lisztet,szódabikarbónát,tojást,sót,cukrot,ecetet és a tejböl annyit amennyit a tésztánk felvesz - gyúrható legyen de ne túl kemény .
A tésztát lisztezett deszkán kisodorjuk 1cm vastagságúra,majd a hájat egyenletesen elosztjuk,eldolgozzuk a tetején . Ezt követöen a tésztát minden oldalról felhajtogatjuk,kisodorjuk,felhajtogatjuk és hagyjuk állni 10 percen átt . Ezt a folyamatot 3szor ismételjük.
Az utolsó sodrás utánn négyzeteket vágunk a tésztából és töltjük öket lekvárral,majd a két ellentétes sarkukat össze hajtjuk és összenyomjuk . Felsorakoztatjuk öket egy tepsire és sütjük 180 fokon 15-20 percig.

Töltelékként használhatunk - kolbászt,tejfölt,pirított hagymát,póré hagymát vagy ezek kombinációit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése