2010. december 4., szombat

Az isteni sült borda,krumplipürével

Imádom az egyszerü és a jól elkészített ételeket - és ez történetesen a kedvenceim közé tartozik.Ma úgy döntöttem hogy ez lesz az ebédünk és senki sem ellenkezett...

Hozzávalók :
- 500g krumpli
- tej,vaj (szügség szerint)
- só,bors,örölt pirospaprika
- 3 gerezd foghagyma
- mustár,kömény mag
- oldalas (disznó)

Elkészítés :
Az oldalasunkat böven sózzuk,borsozzuk alaposan beledörzsöljük a paprikát is és megkenegetjük mustárral . Belehelyezzük egy tepsibe,megszórjuk a felkarikázott foghagymával,megszórjuk köménnyel és felöntjük egy kis vízzel (olyan 1,5cm-re legyen a víz) , lefedjük alufóliával és bedobjuk az elömelegített sütönkbe 1,5 órára 210 fokra,majd még egy fél óra fedetlenül szintén 210-220 fokra hogy megpiruljon és közben locsolgatjuk a saját levével.
Közben ha már sül a húsunk akkor neki fogunk a krumplinak - meghámozzuk,felvágjuk apróra és sós vízben fözzük míg egy kicsit szétt nem föl.Ezután össze törjük vajat,majd tejet adunk hozzá szükség szerint,széttdolgozzuk és kész.
Egyszerü és nagyszerü.

2 megjegyzés:

  1. Nem csodálom, hogy nem ellenkeztek!:)

    VálaszTörlés
  2. "A picture is worth a thousand words"....your ribs look so succulent.

    VálaszTörlés