2010. december 9., csütörtök

Vaddisznó pörkölt

Hozzávalók :
- vad hús (esetünkben vaddisznó)
- vörös hagyma
- só,bors,chilli
- foghagyma
- rozmarin
- örölt pirospaprika
- paprika,paradicsom
- boróka bogyó
- csillagánizs,babérlevél
- áfonya kompót
- vörös bor (lehetöleg száraz)
- olaj

Elkészítés :

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymánkat (egészen míg sötétbarna,majdnem hogy fekete lesz),félre húzzuk a lábast majd beleszórjuk a piros paprikát,elkeverjük,vissza állítjuk a tüzre és felöntjük egy kis vízzel.Vissza pirítjuk zsírjára és hozzáadjuk a kockára vágott,inaitól megszabadított vadhúst.Elkeverjük és pirítjuk míg a hús meg nem pörkölödik,ekkor hozzáadjuk a felvágott paprikát,paradicsomot,erös paprikát,sózzuk,borsozzuk,egy kis foghagymát aprítunk bele és hozzá adjuk a boróka bogyót,csillagánizst,babérlevelet,áfonyát és a rozmarint.Tovább pörköljük és felöntjük alaplével és vörösborral.Így rövid lével fözzük a hús korától függöen 1,5 órától akár 2,5 óráig.Tálalhatjuk csuszával vagy knédlivel is,ki-ki ízlés szerint.

Ezt az ételt mindig szemmérték alapján készíttem és a titka az hogy frissen nagyon jó,de másnap már egyenesen isteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése