2011. március 13., vasárnap

Buggyantott tojás

A vasárnapi ebéd készítése közben próbálkoztam egy kicsit.
Hozzávalók :
- 1drb tojás
- 1kanál ecet
- víz

Elkészítés :
Egy edényben feltesszük a vizet forrni,hozzáadjuk a kanál ecetet és amikor már forr,lejebb húzzuk a höfokot hogy a víz éppen hogy csak bugyogjon.A tojást leütöttük egy csészébe amiböl a vízbe csúsztatjuk úgy,hogy a csészét belemerítjük a vízbe.Egy villa segítségével formázhatjuk a fehérjét és 3-3,5 percig fözzük.Kivesszük egy csészébe és hideg vízzel lehütjük,hogy megállitsuk a fözés folyamatát.Tállalásnál sózzuk,borsozzuk - frissen örölt borssal.
A 3-3,5 perc elég arra hogy a fehérje megföjön,de a sárgája folyós marad.

2 megjegyzés:

  1. Még sosem készítettem, de egyszer én is ki fogom próbálni, nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. Szia!Nézz be hozzám,vár egy kis meglepi!

    VálaszTörlés