2011. március 22., kedd

A fokhagyma


A fokhagyma a legrégebbi füszerek és gyógynövények egyike.Az íze és illata ami fogyasztása utánn kering a levegöben és a szájunkban az un. fokhagymás "o de toilette" különféle kémiai anyagok reakciójának köszönhetö.Különféle vitaminok (A,B1,B2,C),fontos ásvány anyagok forrása és antibakteriális hatású.Magas vérnyomásra és a koleszterin szint csökkentésére nagyon jó - amolyan kis gyógyító valamiként szolgál.
Húsok,levesek,zöldségek,saláták és öntetek kombinációiban harmonikus ízt teremt a tányérunkon.Olajon való pirításánál nem ajánlott sokáig pirítani mivel ha megbarnul vagy megég akkor keserü lesz,és ezt nem mindenki szereti.
Több fajtája is van és egyes konyhákban a gerezdek helyett a friss,zöld leveleket használják.Személy szerint egyenesen imádom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése