2011. május 22., vasárnap

Serpenyöben sült kacsamell , vörösboros,mézes mártással

És íme a végeredmény.
Hozzávalók :
-1 kacsamell
-só,bors
-3dl száraz vörösbor
-1drb fahéjrúd
-3 narancs szelet filézve
-3drb szegfübors
-100g méz

Elkészítés :
A kacsamell börét három helyen keresztben bevágjuk (ügyelünk hogy a húst ne vágjuk be). Sózzuk,borsozzuk majd a börös felével hideg serpenyöbe helyezzük és nagy lángon sütjük kb. 4 percig hogy kisüljön a zsír amin majd tovább sütjük.Ezt követöen lejjebb vesszük a höt és tovább sütjük míg a bör ropogós nem lesz (kb. 5 perc) majd megfordítjuk és 7 percig pirítjuk a másik oldalán is utánna pedig egy 200 fokra elömelegített sütöben további 7 percig sütjük.
A mártáshoz a borunkat a felére redukáljuk,majd hozzá adjuk a narancsot,fahéjat,szegfüborsot és 15 percig fözzük.Ezek után leszürjük és a mézzel besürítjük.
Nálam bejön :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése