2013. augusztus 21., szerda
A házi tagliatelle
Hozzávalók :
1drb tojás
100g liszt
1ek oliva olaj
1csipet só
Elkészítés :
A lisztet egy tálba szórjuk,sózzuk,egy kis gödröt - mélyedést csinálunk a közepébe amibe bele ütjük a tojást és egy evökanál olivaolajjal meglocsoljuk az egészet.Gyúrjuk míg össze nem áll az egész a kívánt állaggá,ekkor átt rakjuk a golyónkat egy deszkára és sodrófával vékonyra nyújtjuk . Felcsavarjuk - nem túl szorosra - és éles kés segítségével a kívánt szélességüre és formályúra vágjuk.
Mindeközben feltettük föni a vizünket amit megsóztunk és ha már forr és a tésztánk is kész akkor beletesszük a vízbe és 5-6 perc alatt készre fözzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése