2010. szeptember 7., kedd

Vadpástétom erdei gyümölcsel rukkola ágyon

Imádom...egyszerü és fenséges(elöétel),az erdei gyümölcsök és az omlós vad harmonikus íze egyszerüen lenyügözö,a rukkola kesernyés íze már csak pont az i-n...ez a megfelelö kombináció egy jó ebéd vagy vacsora megalapozására-elökészíti a gyomrot a következö finoságok befogadására.
Egyszerü alapanyagokból mint a : vadhús,hagyma,vaj,só,bors,babérlevél,szagos bors egy kis alap lé és természetesen friss edei gyümölcs,cukor,vörösbor valamint tejszin felhasználásával egy kiválo és a modern konyhában is helyt álló ételt kaphatunk.Ez az én verzióm - a tálalás persze mindenkinek a saját magánügye,kreativitástól,pénztárcától és a felhasználandó alapanyagok hozzáférhetöségétöl függ.


Szeretek vadhússal dolgozni - rengeteg finomságot lehet kihozni belöle és természetesen a húsok sokfélesége miatt is.Van hogy példának okáért két külömbözö helyen elejtett azonos fajtú vadnak egész más íze van és ez sok dologtól függ : mivel táplálkozik a vad,mekkora a mozgástere,mennyi táplálékot van lehetösége magához venni és hogy milyen korban van.Jóformán minden részük hasznosítható attól függöen,hogy milyen vadról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése