Valami egyszerü és gyors.Könnyü az elkészítése és még jól is lehet lakni vele...
Hozzávalók :
- 1 pisztráng (kisebb)
- 2 gerezd foghagyma
- 35g tészta
- 1 szárított pirospaprika
- 1 drb citrom + citromlé
- 40ml tejszín
- 1 tojás sárgája
- rozmarin,só,bors
Elkészítés :
A pisztrángunkat kifilézzük,sózzuk,borsozzuk és félre tesszük pihenni.Megtisztítjuk majd felkarikázzuk a foghagymát,felaprítjuk a szárított pirosparikánkat,összekeverjük a foghagymával,megsózzuk és meglocsoljuk olivaolajjal.
Feltesszük föni a tésztát (ki mit szeret-tagliatelle,papardelle) sós,forró vízbe és míg föl addig elömelegített serpenyöben megsütjük a filéket mindkét oldalról,majd félre tesszük és ugyan abban a serpenyöben megpirítjuk a foghagymás,paprikás keveréket.Ezalatt megfött a tésztánk,leszürjük és az edényben amiben fött össze keverjük a tejszínnel,citromlével és folytonos kevergetés mellett besürítjük a tojássárgájával.
Ezek után a tésztát egy tányér közepére szedjük,a tetejére rakjuk a filéket és megszórjuk a foghagymás,paprikás keverékkel.
Feltesszük föni a tésztát (ki mit szeret-tagliatelle,papardelle) sós,forró vízbe és míg föl addig elömelegített serpenyöben megsütjük a filéket mindkét oldalról,majd félre tesszük és ugyan abban a serpenyöben megpirítjuk a foghagymás,paprikás keveréket.Ezalatt megfött a tésztánk,leszürjük és az edényben amiben fött össze keverjük a tejszínnel,citromlével és folytonos kevergetés mellett besürítjük a tojássárgájával.
Ezek után a tésztát egy tányér közepére szedjük,a tetejére rakjuk a filéket és megszórjuk a foghagymás,paprikás keverékkel.
belissíma receita. Qualquer que seja a combinação entre massa e peixe só pode resultar em algo maravilhoso.
VálaszTörlésparabéns
Guilherme