2013. szeptember 1., vasárnap

Házi szárított paradicsom




Hozzávalók :
1kg kissebb feszes paradicsom
1 kissebb köteg rozmaring (v. 1csipet szárított)
Só,bors
Olaj

Elkészítés :
A paradicsomokat megmossuk és megszárítjuk,félbevágjuk majd gyengén összenyomjuk és eltávolítjuk a magokat.Mindezek elött elömelegítjük a sütönket 80 fokra.A paradicsomokat egy sütöpapírral kibélelt tepsire helyezzük a vágott felével felfele,sózzuk,borsozzuk - én nagyszemü tengeri sót használtam - és szárítjuk öket,míg "ráncos bör" állagúak lesznek.Mindez úgy 6-9 órát vesz igénybe.
A szárított paradicsomunkat kis beföttes üvegekbe rakjuk,hozzá adhatjuk kedvenc füszernövényünket is és felöntjük az olajjal (napraforgóés nem oliva olaj,mertesetlek más irányba vinné el az ízeket,és nem éreznénk a paradicsomot).
Legalább három hétig hagyjuk állni hogy össze érjenek az ízek.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm a receptet, elkészítettem két üveggel, remélem nagyon finom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szivesen,mi ma kostolunk,az étel receptje majd jön szintén.

    VálaszTörlés