2010. szeptember 11., szombat

Füstölt lazac krumplis palacsintán majonézzel

Ezt az elöételt a pozsonyi korzón található Pálffy palota egy recepciójára készítettük.A palota ma galériaként szolgál,és mi egy holland verniszázs megnyitásának tiszteletére készítettünk büfét az újságírók számára.
A krumplis palacsinta alatt a szlovák placka nevü ételt értem - csak nem tudtam hogyan fordíthatnám le.

Hozzávalók :
- 3drb közepes méretü krumpli
- 2drb tojás
- só,bors
- 200g rétesliszt
- 2 gerezd foghagyma
- majoranna
- 100g füstölt lazac
- citrom
- 50g majonéz
- friss kapor (egészben,dekoráció)

Elkészítés :
Össze dolgozzuk a tojást,tejet és a réteslisztet egy sürübb masszává (tésztáva),majd hozzáadjuk a sót,borsot,apróra vágott vagy reszelt foghagymát és majorannát,valamint a finomra reszelt krumplit.Eldolgozzuk a tésztánkban ezeket a füszereket és aszerint hogy mire fogjuk használni választjuk meg a nagyságát a sütésnél.Mi esetünkben veszünk egy serpenyöt amit tükörtojás sütésre szoktak használni (több kis köralakú mélyedéssel) és egy evökanál segítségével adagoljuk a tésztánkat ezekbe a mélyedésekbe.Addig süssük mind két oldalát,amíg meg nem pirul és átt nem sül.
Ezután a kész palacsintácskáinkat végony rétegben megkenjük citrommal ízesített majonézzel és ízlés szerint egy tányérra rakjuk és vékony füstölt lazac szeletekkel valamint friss kaporral és citrommal díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Eleg jol hangzik:-)))
    a krumpli milyen formaban kerul bele? nyersen vagy fozve?
    Csak igy tovabb:-D

    VálaszTörlés
  2. Köszi :-) a krumpli pedig nyersen van bele reszelve.Már kijavítottam.

    VálaszTörlés