2010. szeptember 13., hétfő

Juhtúrós csusza avagy "bryndzové halusky"


Ez az étel egyike a sok szlovák nemzeti ételnek amelyek majd megjelennek ezen az oldalon.Ma készítettem , hogy fel tudjam tenni rögtön munka után.


Hozzávalók :
- 500g krumpli
- 100g sima liszt
- 100g rétesliszt
- 1 tojás
- só
- 3dl tej
- 200g szalonna
- 200g juhtúró (bryndza)


Elkészítés :
A megpucolt és megmosott krumplit lereszeljük finomra,hozzáadunk 0,5 dl tejet, lisztet, sót, tojást és összekeverjük míg kissé keményebb masszát nem kapunk.
Csusza szaggató segítségével forró,sózott vízbe szaggatjuk.Fözzük míg fel nem úsznak a víz felszínére,majd leszürjük és hideg vízzel átöblítjük.
Közben a szalonnánkat felkockázzuk,majd egy nagyon forró serpenyöben aranybarnára süssük.A zsírt ráöntjük a csuszára,hozzáadjuk a juhtúrót és összekeverjük.Szükség szerint tejet adunk hozzá.
Felszolgálás elött megszórjuk a sült szalonna kockácskáinkal és egy pohár tejjel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztos finom is :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!Díjazott lettél, nézz át hozzám :)

    VálaszTörlés
  3. De jó, végre egy igazi recept a hazájából! (nagyon szeretem és eddig csak Szlovákiában ettem igazán finomat) Ki fogom próbálni! A krumplit tényleg nyersen reszelem le? Azt hittem előbb főzni kell.

    VálaszTörlés