2011. január 30., vasárnap
Fánk vagyis a šiška
Hozzávalók :
- 1,25 kg liszt
- 5drb tojássárgája
- 1csipet só
- 1dcl rum
- 1,5drb élesztö
- 125g vaj .v margarin v. zsír
- 1,5marék cukor
A hozzávalókról csak ennyit - háziasan.
Elkészítés :
A tejet,cukrot és élesztöt összekeverjük,a maradék hozzávalókat alaposan összedolgozzuk (hójagosra).Ha meleg helyen megkelt,kisodorjuk és egy pohár segítségével kör alakú darabokat szaggatunk.A körök felét megtöltjük lekvárral és lezárjuk ismét pohárral és a körök másik felével.Ami kimarad a pohár körül abból a tésztából nyolcasokat formázunk és mind a nyolcasokat,mind a töltötteket hagyjuk állni pár percet,majd bö zsírban kisütjük mindet.Aranybarnára sütjük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Finom, imádjuk a fánkokat
VálaszTörlésBizonyám - nagyon szeretjük :-)
VálaszTörlés