2013. március 7., csütörtök

Hamburger



Egyszerü - veszel pár dolgot és össze dobod...

Hozzávalók :
Zsömle - legjobb ha pl. szezámmagos
Marha hús - darálva
Saláta - minél több féle annál jobb
Szalonna - húsosabb
Paradicsom
Mustár
Ketchup - természetesen
Cheddar
Hagyma
Fokhagyma
Vuszter szósz
Só,bors,citrom,oliva olaj

Elkészítés :
A zsömlét vágd félbe és kend meg az egyik felét mustárral a másikat ketchupal ( esetleg majonézzal ) . A megtisztított salátát vág durvára és felszolgálás elött keverd átt citromlé és olivaolaj keverékével.
Szeleteld fel a szalonnát ( ha nem szeleteltet vettél ) , rakd szétt egy tepsin öket és 190 fokra elömelegített sütöben addig pirítsd amíg enyhén barna és ropogós nem lesz.
A darált marhahúst keverd be apróra metélt hagymával és fokhagymával , vuszter szósszal , mustárral,ketchupal,sóval és borssal - a cheddarból is reszelhetsz bele kicsit.Formázza zsömlének megfelelö nagyságú húsos lepényeket ( elöször golyókat,majd lapítsd szétt öket ) , süsd ki egy elöre felforrósított serpenyöben oliva olajon amig meg nem barnul mind két oldala,majd tedd rá a szeletekre vágott cheddart és hagyd pihenni,hogy a sajt ráolvadjon és a hús is pihent a kellö módon áttsült legyen.
A megkent zsömle egyik oldalára mehet a bekevert saláta levél,erre az olvasztott sajtos hús,fölé a ropogósra sült szalonna szeletek és a karikára vágott paradicsom.
Kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése