2013. március 20., szerda

Vadas knédlivel


Hozzávalók :
Marha felsál
Répa,petrezselyem
Vöröshagyma
Mustár
Citrom,ecet
Szalonna
Só,bors,babérlevél,egész bors,olaj
Víz
Félsima liszt
Élesztö
Tojás
Tej,cukor

Elkészítés :
Össze dolgozzuk a knédli hozzávalóit - tejböl,cukorból és élesztöböl kovászt készítünk.A lisztet megsózzuk,bele ütjük a tojást maj hozzáadjuk a kovászt és egy kevés olajat.Összedolgozzuk a tésztát,addig gyúrjuk míg szép sima nem lesz,majd meghintjük liszttel és meleg helyen kelni hagyjuk.
Ez után megmossuk a húsunkat,sózzuk,borsozzuk,megkenegetjük mustárral és forró olajon megpirítjuk minden oldalról,majd kivesszük az edényböl és beletesszük a megtisztított hagymát majd a megtisztított és felvágott zöldséget is,füszerezzük,kis mustárt resztelünk még vele majd visszahelyezzüka húst a zöldségre és felöntjük vízzel.Pároljuk míg a húsunk meg nem puhul - ez eltarthat néhány órát is,a hús nagyságától függ.
Ezek után kivesszük a húst mindent lemixelünk,hozzáadunk egy kis tejszínt amivel még átforraljuk és már csak utánna ízesítünk egy kis ecettel,cukorra - kész.
Eközben míg föl a hús,már megkelt a knédli amit mennyiségtöl függöen szétválasztunk,átgyúrjuk és állni hagyjuk fél órát,ezek után megsodorjuk (knédli formára) majd megint állni hagyjuk és utánna 25 percig pároljuk.Hagyjuk hülni és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése