2013. március 26., kedd

Túrós és szilvás lepény

 
 
 
 
 
Hozzávalók :

Élesztö
Cukor,vaníliás cukor
Tej
Félsíma liszt
Tojás
Csipet só
Túró
Szilva kompót ( magozva )
Mák
Citrom héj,citrom lé

Elkészítés :
A tejböl,élesztöböl,cukorból kovászt készítünk amit felfuttatunk és a liszthez,tojáshoz,csipet sóhoz adva alaposan eldolgozzuk,meggyúrjuk,megdagasztjuk majd kelni hagyjuk míg el nem éri a kezdetleges nagyságának a min. kétszeresét.Ekkor kifordítjuk a kilisztezett munkafelületre,két részre osztjuk és kisodorjuk az elökészített - kivajazott,lisztezett - tepsink méretére.Belehelyezzük és még egy kicsit kelni hagyjuk.Ez alatt összekeverjük a túrót,kristály és vanília cukrot,tojást,citrom levet és citrom héjjat.Ezek után szétosztjuk az egyik tésztán,a másikon pedig egyenletesen szétrakjuk a szilvánkat a vágott oldalával felfelé,megszórjuk örölt mákkal,cukorral és naníliás cukorral.
205 fokon sütöttem kb 15 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése